Sinds 1936

Voorkom verrassingen

Wissel op tijd

Wissel op tijd uw banden. Doorrijden op de verkeerde banden brengt nadelen met zich mee.

De eigenschappen die winterbanden in de winter voordeel opleveren zijn in de zomer nadelen die zorgen voor een hoger verbruik, meer slijtage, meer geluid en slechtere rijeigenschappen.

Het omslagpunt ligt bij ongeveer 7 graden Celsius.  Verkeerde banden zorgen voor onder andere minder grip waardoor sturen lastiger wordt en de remweg langer.

Toe aan een bandenwissel? Wij ontzorgen u volledig met onze haal- en brengservice. Indien gewenst kunt u ook gebruikt maken van een leenauto of fiets.

Wettelijk verplicht

In de meeste wintersportlanden en doorreislanden zoals Duitsland en Luxemburg zijn winterbanden in de praktijk verplicht.

Duitse wetgeving schrijft voor dat u verplicht bent de auto aan te passen aan de ‘te verwachten weersomstandigheden’. In de wintermaanden betekent dat dus dat winterbanden in feite verplicht zijn, net als goede ruitenwissers en voldoende ruitenwisservloeistof met antivries.

Als u geen winterbanden heeft, kan dit in sommige landen een boete opleveren of erger. Als u namelijk betrokken bent bij een ongeluk in zo’n land, bent u meestal automatisch aansprakelijk als u zonder winterbanden reed. Ook als de andere partij duidelijk fout zat. Dit kan hoge kosten en nog veel meer ellende met zich meebrengen.

Naast winterbanden, zijn in sommige landen ook sneeuwkettingen verplicht op kleine bergwegen. 

Gaat u binnenkort op vakantie? Informeer dan ook naar onze vakantiecheck.

Afspraak maken

    Kies twee data waarop een afspraak u schikt:

    Leenfiets nodigLeenauto nodig